2019 Yılı Yapay Zeka Eğitim ve Uygulama Programı 1. Ay Hakkında

  Öncelikle program hakkında genel bilgilere programın Medium sayfasından ulaşabilirsiniz.
  Programın 1. ayında ne yapacağız?

  Programın 1. ayında mümkün olduğu kadar Python çalışalım dedik çünkü; Coursera üzerinden
gideceğimiz kursta ve Proje geliştirme aşamalarında aktif olarak Python kullanacağız. Ayrıca 1. ay içerisinde Coursera üzerinden takip edeceğimiz kursların ilkine Financial Aid başvurusu yapabiliriz, çünkü Financial Aid'in kabul edilip edilmediği yaklaşık 2 hafta sonra açıklanıyor ve genelde kabul ediliyor. Neden Financial Aid yaptığımızı öğrenince açıklayacağım; bildiğim kadarıyla Financial Aid kabul edilirse kurs sonunda sertifika alabiliyoruz. Bununla birlikte Financial Aid başvurusu olmadan da Audit seçeneğiyle kurs ücretsiz olarak takip edilebiliyor.

  Python’a çalışmak için kullanacağımız el kitabı, Fuat Bey’in hazırladığı Github notebook’u.
Şubat’ta başlayacak olan Derin Öğrenme Eğitimi Coursera üzerinden gidecek.
Ancak Coursera eğitimi ile Python Temelleri programı birbirinden farklı.
Ocak ayı boyunca Fuat Bey’in hazırladığı notebook’u elimizden geldiğince anlamamız gerekiyor.
Çünkü daha önce de söylediğim gibi bu kodları aktif olarak kullanacağız.

  Python'a sadece notebook'tan mı çalışmak zorundayız?
  Hayır, notebook'u yeterince kavradığını düşünen arkadaşlarımız Python'a istediği herhangibir
kaynaktan çalışabilir. Github'taki notebook bizim için bir el kitabı ve yol haritası niteliği de taşıyor. Python'a Udemy, Coursera gibi sitelerden istediğimiz gibi çalışabiliriz. Ancak Python bir programlama dili olduğu için çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Yani farklı kaynaklardan çalışırken kursların hangi konuları içerdiğine dikkat etmeliyiz bunun sebebi; internet sitesi oluşturmak için de Python kullanılabiliyor ve bunlar bizim ilerleyeceğimiz
kursa hitap etmiyor.

  Python bilgimiz neleri içermeli?
  Öncelikle Python core diyebileceğimiz, notebook'taki Numpy konusuna kadar olan kısımları bilmeliyiz. Bunun üstüne Numpy, Pandas ve Matplotlib modüllerini öğrenmemiz gerekiyor. Bu modüller hakkında bilgileri ve özellikle ne işe yaradıklarını notebook'ta bulabilirsiniz.
  Notebook boyunca geçen konuların tamamını öğrendikten sonra Tensorflow, Keras, Pythorch gibi modüller ile daha ileri seviye ve daha profesyonel projeler geliştirilebilir. Bu modüllere Derin Öğrenme Eğitimi bittikten sonra bakılacaktır. Çünkü önemli olan Derin Öğrenme mantığını kavrayabilmek.

  Coursera üzerinden nasıl Financial Aid başvurusu yapabilirim?
Yazacağım.

Yorumlar